mormaş yeni
Malatya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

SİYASİ PARTİLER VE TEŞKİLAT

15 Eylül 2024, Pazar 17:10

Siyasi partileri ayakta tutan ve başarıya taşımada en büyük pay teşkilatlara düşer.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Sn Recep Tayyib Erdoğan önceki günlerde yapmış olduğu Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında  iki önemli mesaj verdi.
Birincisi  siz benim temsilcilerimsiniz  o iller size emanet ikincisi bürokratik vesayete izin vermeyin.
AK Parti teşkilatı bu iki mesajı hayata geçirdiği  ve  pratiğe dönüştürdüğü taktirde çok şey değişir.
Teşkilatın görevi seçim zamanlarında bayrak asmakla bitmiyor.
İl veya ilçe başkanları milletin devlet nezdindeki işlerinin görülmesi veya sorunlarının çözülmesi ve/ya da haklı taleplerinin karşılanmasında siyasi köprü işlevi görürler. Böylece hem milletin ihtiyaç duyduğu hizmetleri sağlarlar hem de buna öncülük eden partilerinin milletle bütünleşmesini  sağlamakla birlikte  partilerini millet nezdinde kabule ve takdire şayan bir partiye dönüştürerek iktidarlarının sandıkta devamına zemin hazırlarlar.
Bir ilin milletvekillerini ve belediye başkanlarını çalıştıracak olan kişi teşkilat başkanı yani o ilin il başkanıdır ilçe başkanıdır.
Teşkilat mensubu olmak sadece siyasi nufuz olarak kullanıldığında sonucu ağır yenilgi getirir.
Teşkilat bir bütün olarak sahada olacak ve sahadaki sorunları il  veya ilçe başkanıyla paylaşıp var olan sorunların takibini yapmalıdır.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyib Erdoğan'ın teşkilata verdiği önemi herkes bilir. Erdoğan sahanın durumunu teşkilat sayesinde öğrenir.
Teşkilat aynı zamanda partinin gören gözü işiten kulağıdır.
Hizmetlerin vatandaşla buluşturulmasında köprü görevi görür. Hizmetin vatandaşa götürülmesinde ayak direyen bürokratik engelleri ortadan kaldıracak bürokratik vesayete izin vermeyecektir.
Öyleyse teşkilat sahada görünür olacak. Yeri geldiğinde milletvekillerine belediye başkanlarına baskı yapacak  çözülmeyen sorunların hesabını sorabilmelidir.
İl başkanı ilçe başkanı sahaya inecek var olan sorunların çetelesini tutarak  kısa,orta ve uzun vadede çözülecek sorunların skalasını açıklayarak vatandaşı bilgilendirecek.
Mesele il veya ilçe başkanı haftalık veya aylık kendisine iletilen sorunların kaçta kaçını çözüme kavuşturmuştur. 
Şehrin sorunları bir bütün olarak ele alınmalı sadece kendi partisinin başkanı olan  belediye ile var olan sorunlar üzerinden çözüm arayışları olmamalıdır.
Hizmeti aksatan her kuruma karşı il başkanı vatandaşın sözcüsüdür.  Çözülmeyen sorunların sebebi sorulmalı çözüm odaklı hizmeti hayata geçirmelidir.
Şehirde var olan , çözüme kavuşturulmayan sorunların müsebbibi  iktidar olacak fatura iktidara kesilecektir.  Bu nedenle il veya ilçe başkanı hizmet veren her kurum müdürüne yeri geldiğinde hesap sormalıdır.
İl Başkanı, şehre gelecek yatırımların  takipçisi olacak.
İl Başkanı, milletvekili  ve belediye başkanlarıyla olan  birlikteliğini sağlamakla mükelleftir. Yeri geldiğinde şehre kazandırılmayan yatırımların ve çözüme kavuşturulmayan sorunların nedenleri masaya yatırılacak varsa bir aksaklık ortadan kaldırılması için icar makamını harekete geçirecektir.
Siz benim temsilcilerimsiniz o şehir size emanet, sayın Erdoğan kime söylüyor bu sözü il başkanlarına.
İlçe başkanı ilçelerinden, belde başkanları beldelerinden, mahalle temsilcileri mahallelerinden, il başkanları il den sorumludur.
Mahalle temsilcisi veya mahalle muhtarı ilçe veya il başkanına bir sorunu ilettiğinde sorunun çözüme kavuşup kavuşturulmadığının  takibi yapılmalıdır.
Kibrit kutusuna yazılan notlar olmamalıdır.
Sorun iletildikten on dakika sonrasında unutulmamalıdır.
Sahada olmak sorunlara vakıf olmak, sorunları ilk ağızdan dinlemek çözümün yarısıdır.
Mesela Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı'nın mahalle temsilcisi muhtar buluşması projesini başarıyla yürütmesi çok güzel örnek teşkil edecek bir çalışmadır.
Başkan Yaylacı yeri geldiğinde muhtar ziyareti yeri geldiğinde mahalle temsilcisi ve mahalle muhtarını makamında misafir ederek sorunları dinlemesi sahada var olan sorunların bilinmesidir. Bilinen sorunlar  çözüme yakındır.
Aynı zamanda kendisine iletilen sorunların çözülüp çözülmediğinin takibi yapması  konu hakkında bilgi vermesi sorunu iletene verilen değeri gösterir.
Sahada çözülen her sorun vatandaşla devlet arasındaki bağı güçlendirir.
Bir şehir düşünün sorunlar dağ yığını haline gelmiş, sorunun müntesipleri kaf dağının ardında kalmışlarsa burada bir sorun vardır.
Öyleyse sorunun müntesipleri sorun haline gelmemelidir.
Siyasi Parti teşkilat mensubu olmak bir ayrıcalık sa, eğer bu ayrıcalık hizmeti vatandaşa ulaştırmakla uyumlu olmalıdır.
Teşkilat mensubu olmak gönüllülük esasına dayanır kimse sizi teşkilat mensubu olmak için zorlamamıştır.
Gönüllülük esası doğrultusunda yüklendiği görevi esasıyla yapan teşkilat mensupları vermiş oldukları hizmet ile dua'ya  mazhar olurlar.
Yaşadığı şehre hizmet etmek için fedakarlık yapan,  eleştirilere maruz kalan, mensubu olduğu partisine katkı sunan teşkilat mensuplarına teşekkür ederim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.