yeşilyurt
Malatya
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya'da Neler oluyor?

27 Eylül 2024, Cuma 22:29

   6 Şubat depremi ile birlikte asrın felaketini yaşayan başta şehir merkezi olmak üzere ilçeler köyler velhasıl Malatya viran oldu. Bir nevi şehir şehirlikten çıktı.            Viran olmuş yıkımlar Caddesi sokağı yok olmuş harebe bir görüntü ortaya çıkmıştı.
     Depremin üzerinden yaklaşık 18-19 ay geçti halen 120 bin kişi ne yazık ki yaklaşan kışı konteynirde gecirecek yaşamını sürdürmeye çalışacak.
     Esnafımız perme perişan birde mucbir sebeple baskılanarak dahada perişan edilmekteler.SSK , BAGKUR, MALİYE borcu her gecen gün katlanırken hic fistah  yapamayan esnaf inim inim aglamak durumunda bırakıldı bırakılıyor.
Bir an önce esnafa kolaylıklar sağlanmalıdır.
Malatyada neler olmuyor ki?
Büyük şehir belediye tam bir curcuna.
     Battalgazi belediye ise sehrin meydanını yok etmek eski belediyenin yerini cami yapmaya çalışmakla.
 Bana göre şehrimizin geçmişine gelecegine tarihine kültürüne ihanet noktasında. Diliyorum Malatya adına bu şanssız projeden bir an önce vaz geçer aklın gereğini yerine getirirler.
     Büyük şehir belediye başkanlığı belediye içerisinde üst makamlarda bir cok değişiklikler yapıldı yapılmayada devam ediyorlar.
Belediye baskanlari tabii ki kendi kadrosuyla çalışır çalışmalıdır.
Bu demek degil ki ehliyetsiz,liyakatsiz sıradan hırsızmı, yolsuzmu vs vs kişileri topla ve makam verilsin.
     Kaldi ki Sayın  Sami Er bu memlekette 2-3 sene o zaman ki özel idarede genel sekreterlik yapti daha sonra benim bildiğim Üsküdar ve Fatih belediyelerinde üst düzey görevlerde  bulundu.
Yani diyorum ki tecrübeli olduğu söylenen sami erin torbasinda kuş çıktı.
Belediyeye bağlı MASKİ yi en iyi bilmesi gereken başkan buradada Büyük bir yanlış yaparak bu işte cok büyük tecrübe kazanmis ve personeli bilen tanıyan bir genel müdür varken ilk onu değiştirdin hadi onu degistirdin kadronuzda daha önce genel müdürlük yapmış insan var onuda es geçerek yeni bir isim ürettin.
O da bilerek ya da bilmeyerek ihaleyi adrese teslim verdigi mutehatin oğlu  tarafinda kendi personelinin yaralanmasi olayıyla baş başa kaldı.
Sade o olay degil Maskide bütün Malatya halki şikayete başladı.
      Her ne kadar depremin yüzünde gündüz bey suyumuz yer degistirdi denilsede en temiz suyumuz kirden içilemez halde ancak hic bir önlem alınmadan su akıyor Malatyada yaşayanlar bakiyor.
Yine sayin başkan hic sormadan soruşturmadan hangi cemaatte icazet aldıysa önce sağlık daire başkanlığına şimdide basın daire başkanlığına bir zati muhteremi getirmis
Halbuki sorsa sorustursa bu zat daha once malatya baskınıyla tabir caizse papaz olmuş ve o nedenlede görevden alınmıştı.
Bu atamada maksat nedir? diye soruyorum sormayada devam edecegim.
Gelelim Malatya da spor islerine.
Belediyeler yasal olarak belli oranda bütçelerin de spora para ayirmak durumundadir.
      Malatya büyük şehir belediye başkanı malatya amatör takımlarına ne kadar yardımda bulunmak tadir.
Malatyayi temsil eden Y.Malatya spora ne yapmış ne yapacaktır gerçekten çok merak ediyorum.
Esenlik ha keza motaşta eski arabadan geçilmiyor.
Belediye baskani sehrin yedi eminidir yani o şehrin ve o sehirde yasayan halkin yasamini kolaylastirmak onlarin refah ve güvenli bir ortam icerisinde  yaşamalarını sağlamakla yükümlüdür.
Bir ilde vali atanmis belediye başkanı seçilmiş olarak bu yükümlülüklerle görevlidir sorumludur.
Malatyada neler olmuyor ki başta hırsızlık yaralama cinayet gibi olaylar halkı tedirgin ederken en buyuk tedirginlikte REZERV alani tespitlerinde.
Her gün yer değişiyor  mahalle değişiyor.
Tespit edilen Rezerv alanlarina ne zaman başlanacak bilinmiyor aslinda hic kimse bilmiyor.
Halen yıkımlar devam ederken halk toz duman içerisinde  kanser olma korkusu ile korkarak yasamaya çalışıyor. 
Malatya İnönü universitesine yeni bir Rektör atandi.
Bu isim zaten eski rektörün yardımcısıdır. Bu güne kadar İnönü Üniversitesi hangi aşamayı yapti ki simdide yapsin.8 senedir üniversitenin durumu ortada.
Kısaca Malatyada olmasi gerekenler olmuyor olmamasi gerekenler hic vakit kaybetmeden olmaya devam ediyor.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ali Ergin
    28-09-2024 15:08

    İbrahim bey saptamalarinızın eksiği var fazlası yok. Ne yazık ki,ülkenin her yanıni bir çıban gibi saran liyakatsizlık,yandaşlık tarikatcılık Malatyada da hüküm sürüyor. Her üçyüz metrede bir caminin olması bir ihyaç değil bir siyasal ve inançsal terhcihtir. Malatya halkı yüzde yetmiş oy tercihiyle bu olguya onay vermiştir. İnsanların mutluluğu ve refahı değil,yaptım oldu ve gösterişle birlikte rant getirisi önemlidir. Beynine sağlık, kalemine kuvvet... Esenlikler diliyorum.

  • yorum avatar
    Ali Ergin
    28-09-2024 14:52

    Saptamaların hepsi de yerinde sapptamalar,eksiği var fazlası yok. Ama ne yazık ki zaman haramilerin ,yandaşların ,liyakatsizlerin ve tarikatların zamanı ve bu kötü gidişata Malatya halkının yüze yetmişinin katkısıyla devam ediyor.,

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-