mormaş yeni
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MALATYA’DA BELEDİYELER BANKAMATİKÇİ MEMURLAR ÇİFTLİĞİNE DÖNMÜŞ.?! 

29 Mayıs 2024, Çarşamba 20:31

Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 13 kişinin bankamatik çalışan olduğunu kamuoyuna duyurdurmuştu.!

Malatya’da bünyesinde çok sayıda bankamatikçi çalıştırdığı iddia edilen bazı belediyeler, iflas bayrağını çekme noktasına geldi., 
Mali durumu düzeltmek için meclislerinden ek bütçe talebinde bulunmak zorunda kalan,bazı belediyeler,bankamatikçilerinin maaşlarını her ay tıkır tıkır ödemişler.! 

Malatya Büyükşehir,merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerini arka çiftlikleri gibi kullanarak,belediye ve şirketlerini,resmen arpalığa çevirmişler.! 

Asrın felaketini yaşadığımız bir dönemde,yerle bir olmuş bir şehirde anlaşılan hiç bir ders alınmamış.! 

Aldığım kulis bilgisi,Malatya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinde siyaset ve basın camiasından bir çok kişiye danışmanlık adı altında da aylık düzenli bir şekilde,yüksek miktarlarda maaş ödendiği  iddia ediliyor.?! 

Bakmatik vurguncuları eğer iddialar doğruysa,sizde hiç mi  Allah korkusu yoktur. 
Vicdanınız nasıl rahat ediyor,işe gitmeden veya haketmediğiniz parayı çocuklarınıza nasıl yedireceksiniz,kul hakkına giren bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız.! 

Gerçi sizin bir suçunuz yoktur.! Suç size o fırsatı veren,sizi torpille  işe alan yönecilerde.! 

Ey dümenci,her tarafı yalan olmuş,bazı yöneticiler,bir gün bir garibanı işe aldınızmı.!  

Sadece Fen işleri ve alt kademelerde garibanların işe alındığına çok az rastladım.! 

Bana gelen bilgiler ve ihbarlar çok vahim,Malatya Büyükşehir,Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinde 500 civarında bankamatik memurunun varlığından bahsediliyor.! 

Malatya Büyükşehir’de Bankamatik memurlarının çoğunluğu Selahattin Gürkan,döneminde işe alındığı ve  işe gelmedikleri iddia ediliyor.! 

Sami Er, göreve başladıktan sonra bankamatikcilerin bir kısmı işlerine geri döndüğü kamuoyunda konuşuluyor.! 

Aynı benzer durumu Battalgazi  ve Yeşilyurt belediyelerinde olduğu bilgisi aldım.! Geçmiş dönemdeki Başkanların ve üst düzey yöneticilerin yakınları yıllarca işe gelmeden maaş almışlar.! 

Bir çok bankamatikcinin belediye başkanları el değiştirdikten sonra işe gelmeye başladıkları sürekli çalışan personeller tarafından şaşkınlıkla karşılandığı, bunlar nerden çıktılar, ne zaman işe alındıkları bilinmeyen değişik tiplerin belediyede kadrolu bankamatik personeli olduğu ortaya çıktığı ifade edlliyor.! 

Bu arada işe gelmemekte ısrarcı olan avantaya alışmış,hayatları bedava olan bazı bankamatik  personelleri ise,arkasında siyasi güce güvenerek rajon kestiği ve kimseyi takmadıkları iddia ediliyor.! 

Borç batağına saplanan belediyelere,birde üstüne torpille tıka basa personel alımı yapılması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.!  

Alınan personellerin çoğunluğu liyakatsiz ve beceriksiz olması,belediyelerin hizmet işleyişi konusunda dibe vurduğu konuşuluyor.! 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,başta olmak üzere İlhan Geçit ve Bayram Taşkın’a bir önerim olacak,belediyelerinizde o kadar çok gereksiz liyakatsiz torpilli personel fazlalığı varki,belediye hizmet binaları ve ek bina odalarında yer kalmadığı konuşuluyor.! 

Fazlalık ve işe dönmek zorunda kalacak,bankamatikçi persoller için öncelikle MASKİ önüne ve belediyelerinizin yanına taziye çadırlarını kurdurup oraya yerleştirirseniz büyük bir sevap kazanmış olursunuz.!

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.