Mücadelemizi Sürdüreceğiz
Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Esra Genç, Kadına yönelik her türlü şiddet sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi yüksek sesle ifade ediyoruz dedi.
“Bizler halk savunucusu kadın avukatlar, şiddete karşı mücadele ederken özellikle son dönemlerde 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Avukatların Korunması ve Haklarına Dair uluslararası belgeler hiçe sayılarak savunmaya yönelik saldırılara maruz kalmaktayız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü şiddet olayının sorumlularının hesap vermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyen Genç, şiddetin önlenmesi için şu önerilerde bulundu:
“Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınaması gerekmektedir.
İç hukukumuzun uluslararası sözleşmelere uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalı ve kadın için pozitif ayrımcılık ile ilgili kamusal alanda gerekli yasal düzenlemeler hızla hayata geçirilmelidir.
Ayrı bir Kadın Bakanlığı kurulması ve işlevsel olarak çalışması gerekmekte, devlet politikalarının belirlenip uygulanmasında kadının “birey” olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerekmektedir
Şiddete maruz kalan kadınların, kolluk kuvvetlerine başvuru anından itibaren kendisine acil koruma sağlanmalıdır.
Kadın sığınma evlerinin nitelik ve niceliklerinin iyileştirilmesi ve sayılarının arttırılması ve yine şiddete uğrayan kadınlar için ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardım yapılması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
Cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılmasını, eylem ve eğitim projelerinin kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.
Aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, ana-baba eğitim programları başlatılması gerekmektedir.
Kadınların ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engellerin kaldırılması, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık hakkından yararlanılmasının sağlanması gerekmektedir. Ayrıca mevcut eğitim sisteminde okul öncesi dönemden itibaren cinsiyet ayrımcılığına dayanan sistem değiştirilerek “bilimsel eğitim” verilmelidir.
Medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto-denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesi gerekmektedir.
Evde, sokakta, iş yerinde, gözaltında, ceza evinde kadına yönelik yaşanan şiddet sorumlularının, yargılanması ve caydırıcı yasal tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bir an önce toplumsal barışın sağlanması gerekmektedir.
Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak bizler, kadının cinsel, fiziksel, psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu; kadın haklarının, temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; kadına yönelik her türlü şiddet sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi yüksek sesle ifade ediyoruz.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.