yeşilyurt
büyükşehir
Malatya
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da konteynır Çarşıda Korkutan Yangın


Malatya’da konteynır Çarşıda Korkutan Yangın
Malatya’da hırdavat ürünlerinin satıldığı konteynerde başlayan yangın, diğer konteynerlere sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra TOMA’nın da müdahale ettiği yangında milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesi Çırak Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavatçı dükkanında iddiaya göre yaşanan patlama sonrası yangın çıktı.
Konteynerin içerisinde bulunan yanıcı maddelerin tutuşması ile biranda alev topuna dönmesi sonucu yangın büyüdü. Bitişik nizamda bulunan diğer konteyner dükkanlara da alevlerin sıçraması ile Malatya’nın birçok bölgesinden görülen yangına müdahale için şehirdeki tüm itfaiye ekipleri seferber oldu.
Sulama araçları ile polis TOMA’larının da müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları uzun süre devam etti. Konteynerlerde bulunan kimyasal ve yanıcı maddelerin tutuşması ile yangına müdahalede güçlük çeken ekipler, zaman zaman zor anlar yaşadı.
 

Yangında eşyalarını kurtarmaya çalışan bir esnaf ile 2 itfaiye eri yoğun dumandan etkilenince sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Polis ekipleri yangın bölgesine çıkan tüm yolları güvenlik gerekçesiyle kapatırken, çevrede toplanan vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarını meraklı gözlerle izledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada,Malatya Sanayi Sitesinde çıkan yangından etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Yaşanan maddi kaybın giderilmesi, esnafımız için hayatın yeniden normale dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Rabbim daha büyük afetlerden korusun inşallah..
 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alarak,işyerleri yanan esnaflara geçmiş olsun dileklerini ileterek esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz açıklamasında bulundu.

Olay yerine  gelerek yangın söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alanAK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yangından iş yerleri etkilenen esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölge esnafı ile bir süre görüşen Ölmeztoprak, yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit'te geçmiş olsun dileklerini ileterek mağdur olan esnaflarımız yanındayız mesajları verdiler.

Yaklaşık 25 konteyner iş yerinin yangında büyük zarar gördüğü öğrenilirken, soğutma çalışmaları sürüyor. Milyonlarla lira maddi hasarın meydana geldiği olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-