mormaş yeni
Malatya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Valisi Yavuz’dan Doğanşehir’e Ziyaret


Malatya Valisi Yavuz’dan Doğanşehir’e Ziyaret
Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Şehit Esra Köse Başaran DevletHastanesi Toplantı Salonunda Doğanşehir Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, Şehit Esra Köse Başaran DevletHastanesi Toplantı Salonunda Doğanşehir Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yrd. Osman Kural, Vali Yrd. Abdulselam Bıçak, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, J.Kd. Alb. Tolunay Başer,Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, ‘’Toplantımızın amacı; muhtarlarımızı yürüttüğümüz kalıcı deprem konutları, iş yerleri, rezerv alanların dönüşümü, kırsal köy konutlarının yapım süreçleri hakkında bilgilendirmektir. Ayrıca, muhtarlarımızın mahalleleriyle ilgili ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinlemek; bu konularda kısa sürede çözüm üretmektir. Bugün sizlere şehrimizin yeniden inşası ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili Bakanlık Temsilcimiz ve ilgili kurum müdürlerimiz detaylı bilgilendirme yapacak olup sorularınızı da ayrıca cevaplayacaklardır. Böylece,muhtarlar aracılığıyla vatandaşların doğru bilgiye ulaşması hedeflenmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere bütün kamu kurum ve kuruluşlarına depremzede kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi için talimat verdi. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda bu sorunları hep beraber inşaallah çözeceğiz. Bunu söylerken de mottomuz şu. Bir; kaynağımız var. İki; projemiz var. Üç; yapacak irademiz var. Bu iradeyi elbette devletimizin bize sağladığı imkanlarla yapıyoruz. O nedenle sizlerden ve tüm Malatyalı kardeşlerimizden beklentimiz şu. İnanacağız, güveneceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Değerli arkadaşlarım, hiçbir mazeret başarının yerine geçemez. Ve tarih mazeret üretenleri değil, icraat yapanları yazar. Hepimizin amacı önce milletimizin rızasınıkazanıp, duasını almak ve milletimize hizmetin en güzelini sunmak olup, bunun için gayret sarf ediyoruz.

Doğanşehir ‘de kırsal alanlara götürülen hizmetlerde başta alt yapı ve yerleşim sorunlarının ve yer tespitinde vatandaşlar tarafındanengellemeler olduğunu belirten Vali Yavuz muhtarların bu tür engellemelere çözüm bularak yatırımların hızlı şekilde hizmete sunulmasına katkıda bulunmalarının gerektiğini ifade etti.

İlçemizle ilgili olarak bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldı. Şu ana kadar 1.676 konut bunun 952’sini tamamladık. 724’ü devam ediyor. Kırsal konutlar içerisinde 4.153 talep var. 2.844’ünün yer teslimini yaptık. 71 çelik konut inşaatı şu anda devam ediyor. Toplam konutların 2.919’ unun inşaatıdevam ediyor. Rezerv alanlarla ilgili kentsel dönüşüm başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. 850 konut, 420 ticarethane planlanmakta olup, dolayısıyla 1.278 bağımsız bölüm yapılması düşünülmektedir. Tabi şu an için taslak bunlar elbette değişiklik gösterebilir.

Merkezde büyük bir aşama kaydettik. Sizler de bunu görüyorsunuz. Merkezde teslim ettiğimiz konutlarımız var. Kardeşlerimizin bir kısmıoturuyor. Kırsalda da çalışmaları hızlıca gerçekleştireceğiz. Betonarmeevlerin altyapısı MASKİ, çelik konutlarla ilgili ise YİKOB birlikte çalışacakve burada özellikle su, kanalizasyon gibi hizmetleri de kısa süre içerisinde yapmış olacağız’’ diyerek sözlerine son verdi.

Toplantının akabinde Vali Seddar Yavuz, Şehit Polis Memuru SerdalToprak ‘ın ailesini ziyaret ederek, hatırlarını sordu. Daha sonra ise; İsmailDemirtaş adlı çiftçiye ait, örnek elma bahçesinde incelemelerde bulunup,elma yetiştiriciliği hakkında bilgi alan Vali Yavuz, elma hasadına katılarak, bol ve bereketli kazançlar diledi. Sonrasında Vali Seddar Yavuz, Savaklımahallesinde yapımı devam eden 86 kırsal konutta, Sürgü mahallesinde 130 yapımı devam eden olmak üzere toplam 218 kırsal konutta, Erkenekmahallesinde ise 230 yapımı devam eden, toplam da 566 kırsal konutta incelemelerde bulundu. Ayrıca Erkenek kırsal konutlarda inceleme esnasında, rahatsızlığı sonucu vefat eden vatandaşımız Kadir Deli’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Yavuz akabinde Erkenek’ de hemşehrilerimizle bir araya gelerek ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Akabinde Eskiköy mahallesinde yapımı devam eden 75 adet çelik kırsal köy konutlarında incelemelerde bulunduktan sonra Doğanşehir ziyaretini sona erdirdi. Vali Seddar Yavuz son olarak Şehir Mezarlığı civarındaki deprem enkazlarının döküm alanlarında incelemelerde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!