mormaş yeni
Malatya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya, MASKİ’de Rajon Kesen Müdür?!


Malatya, MASKİ’de Rajon Kesen Müdür?!
Malatya MASKİ (Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi), son dönemde skandallar zinciriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Malatya MASKİ (Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi), son dönemde skandallar zinciriyle gündeme gelmeye devam ediyor.
Daha önceki yönetim döneminde gereksiz personel alımları, torpilli kadrolar ve bankamatik personelleriyle eleştirilen kurum, yeni dönemde de benzer iddialarla karşı karşıya. MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen’in yönetim tarzı, birçok çalışanın ve kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Genel Müdür Sinan Çeçen, personeliyle bir toplantı gerçekleştirmiş.Toplantı sırasında personeline sert ve tehditkar bir üslup takınarak, basınla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunmuş.!

Çeçen, “Basına reklam vermediğim için eleştiriliyorum. Çalışmak istemeyenlerin tazminatını ödeyip gönderirim. Benim işime kimse karışamaz,boşuna heveslenmeyin, kimse beni görevden alamaz,” şeklinde ifadeler kullandığı ileri sürüldü.

Şimdi, burada Sayın Çeçen’e sormamız gereken önemli sorular var: MASKİ, bir basına reklam verme kurumu mu? Tabiki Hayır, Sizden reklam isteyen basın mensubu varsa çıkın açıklayın? Reklam işleri Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Sayın Çeçen, basınla uğraşmak yerine Malatya’nın su ve kanalizasyon sorunlarına eğilmeli. Vatandaşlar temiz su ve altyapı hizmeti beklerken, bu tür gerginliklerle kurumun işleyişini sekteye uğratmak kime ne kazandırır?

Ancak asıl skandal, MASKİ Genel Müdürlüğü binasında yaşanan şiddet olaylarıyla patlak verdi. İddiaya göre, MASKİ Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Sinan Çeçen’in davet usulü ile ihale verdiği Müteahhit firma yetkilileri kuruma baskın düzenledi.
Ellerinde sopa ve bıçakla binaya giren müteahhit firma sahibi A.Ç. ve oğlu, MASKİ personeli kontrol mühendisi Ö.Y’yi bıçakladı. Yaralı Mühendisin sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Sinan Çeçen’in bu kişilerle olan bağlantıları ve olayın arka planı, birçok soru işaretini beraberinde getiriyor.

Bu noktada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er’e seslenmek istiyoruz.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin böylesine önemli kurumları ve birimlerine  şaibeli isimlere teslim etmeniz tepki topluyor.!

Sayın Başkanım Belediyenin  üst kadrolarına atadığınız bir çok numunelik,vasıfsız ve toplumda karşılığı olmayan isimleri kimler pazarlıyor.!

Vatandaşın parasının, emeğinin, su ve altyapı hizmetlerinin sorumluluğunu taşıyan bu tür kurumlarda şeffaflık, liyakat ve adaletin sağlanması gerekmiyormu?

Malatya halkı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve çok tartışılan kurumların başında gelen Esenlik ve MASKİ’ gibi önemli kurumlar ve diğer bazı birimlerde hizmet beklerken, kurum içi skandallar ve tehditlerle anılan bir yönetim anlayışını hak etmiyor. 

Bu tür olumsuz ve skandal olayların derinlemesine araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor.?

Sayın Başkanım bizden söylemesi eğer yol yakınken önlemini almaz iseniz bunun bedeli ve faturası ilerleyen dönemlerde size pahalıya malolur.?!

Bayram Güder

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Bayram
    18-09-2024 15:46

    Genel müdür firmayı tanıyor diyorsun ama, firma sahibinin oğlunu polis jandarma gelmeden binadan kaçıran eski genel müdürün oğlu. Davet usulü ile ihaleyi kimin verdiği belli, Eski yönetim. Ama siz de bu bilgiyi bildiğiniz halde. Yeni yönetime saydırıyorsunuz. Adaletli olun. Size de lazım olacak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!