yeşilyurt
büyükşehir
Malatya
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Emniyet Müdürlüğünde 80 Yeni Araç Görücüye Çıktı

Malatya Emniyet Müdürlüğünde 80 Yeni Araç Görücüye Çıktı
İçişleri Bakanlığı tarafından hayırsever iş insanlarının katkılarıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 80 yeni hizmet aracı düzenlenen törenle tanıtıldı.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, açıklamasında araçlar için 'pırıl pırıl' ifadesini kullandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, vali yardımcıları, kaymakamlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde 10 aracın enkaz altında kaldığını belirterek, 23 aracın kullanım ömrünü tamamladığını söyledi. 

24 saat esasıyla çalışan bu araçların ekonomik ömrünü tamamladığını ifade eden Çankal, bazen de yakalanan suçluların araçlara zarar verdiğini söyledi.

Çankal, sözlerine şöyle devam etti:

Emniyet teşkilatımız milletimizin huzur ve güvenliğini sağlama noktasında büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Görevini etkin şekilde yerine getirebilmesi için ihtiyaç duyduğu teknolojik donanımlara, araç ve gereçlerin yenilenmesi, modernize edilmesi hayati öneme sahiptir. Bugün hizmete sunacağımız bu yeni araçlar teşkilatımızın operasyonel kabiliyetlerini güçlendirilebilecek, hızlı ve etkin müdahaleler yapabilmemize imkan sağlayacaktır.”

İl Emniyet Müdürü’nün konuşmasının ardından konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, ise kentin son bir haftalık asayiş durumunu değerlendirdi.

Vali Yavuz, öncelikle İçişleri Bakanlığı, Malatya Valiliği ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle 80 aracın emniyet ve jandarmaya tahsis edildiğini söyledi.

 

İŞTE  MALATYA’DA ASAYİŞİN SON BİR HAFTASI

Vali Yavuz, açıklamalarının devamında Malatya’nın son bir hafta içindeki asayiş durumunu değerlendirdi. Malatya’da suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devem etiğini söyleyen Vali Yavuz 14-20 Ekim tarihleri arasında narkotik suçlarla ilgili 40 olayın meydana geldiğini belirtti. 56 şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıklayan Vali Yavuz, 5 şahsın tutuklandığını söyledi. Bu operasyonlar kapsamında çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyleyen Vali Yavuz,

5 bin 712 araç kontrol edilmiş, 589 okul servisi denetlenmiş ve 55 araca cezai işlem yapılmıştır”

diye konuştu.

 

27 ARAÇ KONTROL EDİLDİ!

Son bir hafta içinde trafik kazalarının önlenmesi, can kayıplarının ortadan kaldırılması için denetimlerin devam ettiğini belirten Vali Yavuz,  bu süre için de 27 bin 63 aracın kontrol edildiğini, bin 110 motosikletin denetlendiğini ifade etti.

 

YÜZLERCE ARACA MEN!

Malatya’da bu süre zarfında 481 araç trafikten men edildi.

Tören, araç alımında katkı sunan iş insanlarına Vali Yavuz’un plaket takdimiyle son buldu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-