mormaş yeni
Malatya
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MABİDAP'tan Dev SiVil Toplum Kuruluşları Buluşması


MABİDAP'tan Dev SiVil Toplum Kuruluşları Buluşması
Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Genel Başkanı Doğan Dönmez, Çamlıca restoranta düzenlediği basın toplantısında, Malatya’nın sahipsiz olmadığının altını çizerek, tüm kurum ve kuruluşların birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Genel Başkanı Doğan Dönmez, özel bir mekânda düzenlediği basın toplantısında, Malatya’nın sahipsiz olmadığının altını çizerek, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde Malatya için çalıştıklarını söyledi.

Platform Başkanı Doğan Dönmez, açıklamasında Malatya Birlik ve Dayanışına platformunun kuruluş amacı ve vizyonunu şu ifadelerle anlattı. “Misyonumuz,  Her yaştan ve her kesimden bireye hitap ederek toplum üzerinde farkındalık yaratıp toplumun aydınlanması üzerine eğitim, sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal konularda bireyleri bilinçlendirmek geçmişine bağlı kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar projeler öneriler sunma ve faaliyetler yürütmektir. Vizyon’umuz, Yerel ve evrensel değerlere sahip olup azim ve kararlılıkla hemşerilerimize hizmet eden dürüst, dinamik ve çalışkan girişimci gelişime açık Malatya'nın tanıtımına ve birlik olmasına katkı sunan bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.”

 

MALATYA'MIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Dönmez, konuşmasını; “Malatya'mızın yeniden inşası ve ihyasının gerçekleşmesi noktasında samimiyetine inandığımız, gerçek Malatyalılar. Öncelikle hem vatandaş olarak hem STK olarak Malatya'da "Malatya sahipsiz" kelimesinin telaffuz edilmesinde rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Malatya'mız sahipsiz değildir. Malatya'mızın sahibi sizlersiniz, Malatya'mızda yaşayan vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Vekillerimiz, Valimiz, Belediyelerimiz, Emniyet Müdürümüz, Oda Başkanlarımız ve Muhtarlarımızdır. Ancak 6 Şubat depreminden sonra Malatya'mız çok ağır bir sınav ile karşı kaşıya kalmıştır. Bu yaşanılan sürecin yükü çok ağır olmuştur. Bizlerde bu koşullarda Malatya'mıza hizmet ve destek olmak için Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte sahalarda çalışmalar yapmış olup ve halen çalışmalarız devam etmektedir.” şeklinde sürdürdü. 

Konuşmasında 6 Şubat Depremine de değinen Dönmez, beklentilerini ise; “ Türkiye'nin temel değer olarak gördüğü tek şey insandır. Buradan Asrın felaketi olan 6 Şubat Depremlerinde vefat eden ve Filistin'de şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün burada yaptığımız saha çalışmalarımız sonucunda gözlemlediğimiz ve Vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve taleplerini paylaşmak istiyoruz. Bunlar, Hava Kirliliği, Yıkımların ayrı zamanlarda yapılıp sürecin uzaması.  Hırsızlık olaylarının had safhada olması.  Konteyner kentlerde yaşanan ahlaki yaşam standartları ve kış aylarındaki çekecekleri ciddi sıkıntıları ve Kış aylarında konteyner kentte ve konteyner iş yerlerinin Kar ve yağmurdan etkilenmemesi ve mağduriyetin yaşanmaması için gerekli çalışların bir an önce hayata geçirilmesi.  Kadınlarımızın gençlerimizin hatta erkeklerin gece can güvenliğinin ivedilikle sağlanması bekçilerimiz ve zabıtalarımızın gece görev yerlerinin daha sıklaştırılmasını bekliyoruz.  Asrın felaketi ile şehrimizi terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın ve depremi fırsat bilerek diğer illerden gelen farklı amaçlara sahip insanların Malatya'da hırsızlık, uyuşturucu, tehdit vb gibi olayların artmasından dolayı Sayın İl Emniyet Müdürümüzü ve Şube Müdürlerimizin konu hakkında daha fazla hassasiyet göstermelerini arz ediyoruz” ifadelerini kullanarak dile getirdi. 

Malatya Özelinde Toplantılar Yapılsın

Dönmez konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi “Sayın Bakan ve Bakan Yardımcıları ile ivedilikle STK toplantılarının olması.  İlimizde Sokak lambalarının gece düzenli yanması. Şehrin dinamikleri ile Kent Konseyi ve Şehir gönüllüler meclisinin toplanması.  Cezmi Kartay bulunan eğlence merkezlerinin şehrin dışında uygun bir yere tahsis edilmesi.  Malatya'mızda koordinasyon kurulu olması ve Kurulda STK ve Daire Müdürlerinin olduğu bir kurul olup Cumhurbaşkanımıza bir heyet gönderilmesi. Malatya'nın değerli basın mensuplarımızın bir araya gelerek topyekûn STK’ların sesini duyurulmasının öneminin büyükolduğunu da vurgulamak istiyorum. Bundan sonraki süreçte kaysının başkenti olan Malatya'mızın eski günlerine kavuşturulması noktasında tüm paydaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek çalışmalarına aralıksız devam etmelerini ve hızlandırılmasını sizlerden rica ediyoruz. Bugün Malatya'mız için geleceğimiz için tıpkı eskisi gibi hatta daha güzel bir Malatya için buradayız. Malatya'mızın tekrar ayağa kalkması için gerek ticaret gerekse yerinde yeniden dönüşümün sağlanması için bir an evvel birlik ve beraberliğin tekrar tesis edilmesi gerekiyor. Bunun için gönül kırgınlıklarını bir kenara atıp gönül birliği oluşturarak el ele vererek omuz omuza birbirimize kenetlenerek ve yapılacak olan çalışmalara tam destek vermek suretiyle sizlere ve Siyasi büyüklerimize desteklerini esirgememe1erini rica ediyoruz.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!