mormaş yeni
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Esenlik Şirketinde Büyük Skandal 6 Adet Dükkanı Satmışlar.?!


Esenlik Şirketinde Büyük Skandal 6 Adet Dükkanı Satmışlar.?!
Malatya’da Esenlik Şirketi,6 dükkan mülkiyetini sattığı ortaya çıktı.!

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin üzerinden 17 ay geçti.
Kenttin ayağa kaldırılması,ihyası ve inşası için çalışmalar hızla devam ediyor.
Bu zorlu ve sıkıntılı süreçte,borç batağında olan Malatya Büyükşehir Belelediyesi,Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında hiç bir katkılarını göremiyoruz.

Çünkü Çevre Şehircilik Bakanlığı,Emlak Konut ve TOKİ, Malatya’yı şantiyeye çevirerek çalışmalarını devam ettiriyor.

En çok aldığım şikayetlerin başında belediyelerimiz yerinde dönüşümün önünü neden açmıyor.
Yerinde dönüşüm çalışmaları Adıyaman,Kahramanmaraş ve Hatay’da hızla ilerlerken,Malatya’da ise yerinde dönüşüm çalışmalarında bir arpa boyu ilerleme olmaması tepkilere neden oluyor.!

Yerinde dönüşüm yetkisi belediyelerde mi bakanlık’ta mı sorularını çok alıyorum.
Başta Malatya Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarımızdan ricam,Malatya’nın ayağa kalkması için şehrin inşaat sektöründe canlanması için bir an önce yerinde dönüşümün önünü açın.!

MÜLKİYETİ ESENLİK ŞİRKETİNE AİT 6 ADET DÜKKAN SATILMIŞ.!

Malatya Büyükşehir  Belediyesini 17 (Milyar) Katrilyon borç ile bıraktıktan sonra arkası kesilmeyen şaibeli ve usulsüzlükler ile dolu yönetim iddiaları ile gündemden düşmeyen Selahattin Gürkan,ile ilgili  haber merkezimize gelen ihbar ile  yeni bir  skandal daha ortaya çıktı.!

Deprem sürecinde dışardan gelen yüzlerce tır yardımlarını  Esenlik depolarına doldurulması iddiaları  o dönem tartışma konusu olmuştu.!

Sağlam kaynaklardan aldığım bilgiye Selahattin Gürkan,döneminde adeta darphane gibi para basan,Esenlik şirketi çok değerli mülkiyeti olan 6 adet dükkanı satmış.!

Her platformda gür sesle konuşan Selahattin Gürkan’nın bu memleketin hakkını garibin gurebanın hakkını kimseye yedirtmem gibi iddialı sözlerini çok duymuştuk.!

Gelinen noktaya bakıyoruz,Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri ve şirketleri,arka çiftlikleri gibi  kullanılmış.!

Esenlik Şirketi Valilik arkasındaki bugünkü değeri yaklaşık 35-40 milyon TL değerinde devasa  bir dükkanı 9 milyon gibi komik bir rakam ile satarak,değerli dükkanları birilerine peşkeş mi çekildi sorusunu akıllara getirdi.!
 
Aldığım ihbardan sonra görüştüğüm bir kaç Esenlik yetkilisi çok değerli olan 6 dükkan’nın satıldığını teyit ettim.!

Esenlik şirketi usulsüz bir şekilde  satılan 
dükkanlar ile ilgili hukuki süreci başlatmış.

Önümüzdeki günlerde satılan dükanlar ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği ve yargının dükkanlar ile ilgili kararını vereceği bilgisi aldım.

Aldığım bir diğer duyum ise Selahattin Gürkan’nın belediye’de yapılan inşaat ihalelerinde özellikle yeni şire pazarı,buğday pazarı ve eski Yimpaş, yeri gibi milyarlık ihalelerde bir çok usulsüzlüğün olduğu,hatta bir milletvekili ile ortak hareket ettikleri iddia edildi.!

Selahattin Gürkan,döneminde belediye’ye tıka basa  torpille personel alımı,yapılan israflar,gereksiz harcamalar,danışmanlık adı altında yüzlerce kişiye düzenli maaş ve (ATM)bankamatikçi ödemeleri yüzünden belediyenin borç batağına sürüklendiği dilden dile konuşuluyor.!

Malatya’da son yıllarda bazı belediye başkanları,milletvekilleri ve üst düzey yöneticiler,yaptıkları eserler ve hizmetler ile değil,hızlı zenginleşeme ve güvendikleri isimlerin adlarına yaptırdıkları mal varlıkları ile ön plana çıkarak,kamuoyunda çok konuşulurak gündem olmuştu,olmayada devam ediyor.!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!