mormaş yeni
Malatya
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cömertoğlu'dan Maldia'ya Çok Konuşulacak Bir Röportaj


Cömertoğlu'dan Maldia'ya Çok Konuşulacak Bir Röportaj
Malatya’nın en renkli, çalışmalarıyla da taktir toplayan siyasetçilerinden biri olan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Maldia Dergisi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Malatya'nın Arapgir ilçesi Belediye  Başkanı Haluk  Cömertoğlu yeni dönemde aday olacak mı, Arapgir’de devam eden ve tamamlanan projeler neler Maldia olarak  biz sorduk Haluk Cömertoğlu yanıtladı.

-Arapgir’de devam eden ve tamamlan projeleriniz nelerdir?

Başkan Cömertoğlu: “ Pandemi ile başlayan ve iki yıl süren sürecin ardından belediye olarak odaklandığımız konuların tamamlanacağı bir dönemden geçerken, 6 Şubat depremlerini yaşadık. Depremlerin hemen ardından ciddi bir sorumluluk yüklenerek depremzedelerin yanında olma anlamındaki desteğini göstererek  Arapgir olarak üzerimize düşeni yaptık. Şimdilerde ise kendi işlerimize devam ederek projelerimizin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Geçen yıl başlattığımız doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor, inşallah Ekim ayı itibariyle doğal gazlar evlerimizde yanmış olacak. Çok büyük bir avantaj bu. Bunun dışında Arapgir yapılaşması oturmuş depremler sonrası ise çok daha fazla konut talebinin ortaya çıktığı kentin en iyi yaşanabilir şehri. Su ve kanalizasyon  ile  eğitim, sağlık sektörlerindeki altyapı sorunu bulunmayan bir ortam Arapgir’de mevcut. 3. Etap 200 adet TOKİ konutun ihale süreci de tamamlanmış durumda yer tespiti yapıldı buna ilaveten ise belediyemiz tarafından yürütülen 215 konut 51 villa projemiz de devam ediyor. İnşaat sürecinin hızlanması için oluşturduğumuz 60 milyon tutarındaki beton santrali çalışmalarımız da sürüyor. Arapgir Belediyesi’nin kurduğu ve bölgenin geneline hizmet edilecek büyük bir kazanım ortaya çıktı önemli bir başlangıç olacak bu. Arapgir’i kendi istikametinde belirli bir noktaya taşıdık ve bunu sürdürüyoruz. Mor reyhan tesisimizi İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ekipman desteği ile kurduk inşallah yakında hizmete girmiş olacak. Arapgir’de en önemli şey depremle ilgili artan nüfus yaz aylarında yerleşik nüfusun beş katı artıyordu depremle birlikte durum katlanarak attırdı. Dolayısıyla bu insanların hepsi bizden hizmet bekliyor ve alıyorlar.” 

-Hizmet akmadan sürdürülebiliyor mu?

Başkan Cömertoğlu,” Bu yıl yoğun bir yağış dönemi geçirdik yağışlarla birlikte bir çok noktada yol sorunları ortaya çıktı. Bizim uhdemiz de olan bölgelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz uhdesinde olan yerlerde var. Bu kapsamda çok büyük bir ihtiyaç hasıl oldu yetişemez olduk. Büyükşehrin iki greyder ile bu işlerimiz yapma şansımız yok. Bir taftanda azalan kaynaklarla boğuşuyoruz. İller  payı kesintileri arttı bu olurken iş yükü arttı ekonomik terör devam ediyor inanılmaz bir zam fırtınası iş yükü ile karşı karşı karşıyayız.  Bu noktada yerel yönetim olarak tamamen boğulma durumuna geldik. İşlerin kaynaksız yürütülme şansı yok,  kaynaklarımızın çıplak maaşlara yetişmediği bir dönemde bizim bu işlerin üstesinde gelmemiz zordur bu zorluğu yaşıyoruz. Öte yandan Arapgir turizmle anılıyor, turizme geçmiş dönemde büyük destekler alındı ve Arapgir’in turizm altyapısı gerçekleşti. Otellerimiz aktif halde, depremlerde birlikte askıya alınan turlarımız da başladı. Bununda verdiği bir yoğunluk var ayrıca uzun süren yağışlar sonrası ürün azalmasıyla birlikte sıcaklarında kalan ürünlere zarar verilmesi endişemiz var.”

-Yeni dönemde aday olacak mısınız ?

Başkan Cömertoğlu, ”Üçüncü dönemimizi tamamlamak üzereyiz kalmamız halinde yapılmasını arzu ettiğimiz işler olacaktır. İlk dönem AK Parti’de bir dönem için aday yapılmıştım, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte ikinci döneme sürüklendik daha sonra ise AK Parti’den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılarak Türkiye’de AK Parti’den ayrılıp CHP’den seçim kazanan ilk başkan olduk ve 71 yıl sonra Arapgir’de iktidarın sol eliyle yürütüldüğü ama  hiçbir şeyin önceki dönemlerden ayrı  yapılmadığı bir belediyeciliği yapıyoruz. Bu kapsamda biz aday olmayız aday yapılırız. İki dönemden fazla aynı partiden aday olunmasına karşıyım. Bundan sonrası ne olur bilmiyorum çokta devam etme taraftarı değilim inşallah bizim yaptıklarımızı çok daha geliştirecek arkadaşlarımız açığa çıkar bizde bu arkadaşlarımızın yanında durarak hayatımızı sürdürmeye devam ederiz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!