© Maldia Haber

TSO’da, Saltanat  Kuran Başkan, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,TSO’da kurduğu saltanat ve gösterdiği başarısız yönetim tarzı ile tepkileri üzerine çekmeye devam ediyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), son dönemlerde kurum bünyesinde yaşanan bir takım sorun ve hadislerle gündemin önüne çıkan başlıklarından birine dönüşmüş durumda. Başkan Sadıkoğlu ise bu tartışmaların tam merkezinde olan bir isim.. 

İddialara göre Başkan Sadıkoğlu TSO’da bir “Saltanat” kurmuş durumda. 6 Şubat depremleriyle harabeye dönen Malatya’da esnaf ve sanayici büyük zorluklarla mücadele ederken, TSO’nun yönetim anlayışı ise tartışma konusu olmuş durumda.

Ticaret ve Sanayi Odalarının asli görevi, ticaret ve sanayiyi desteklemek, meslek ahlakını korumak ve şehir ekonomisine katkı sağlamaktır. Ancak, Sadıkoğlu’nun TSO’yu yönetme biçimi bu hedeflerden uzak bir tablo çiziyor.
 

Depremin vurduğu şehirde TSO’nun sanayiciye ve esnafa ekstra destek sunması beklenirken, başkanın oda işlerini genel sekreter ve yardımcılara bırakarak, Adana-Niğde Otobanında işlettiği akaryakıt istasyonu ve dinleme tesislerinde,ticari işlerine yoğunlaştığı ileri sürülüyor.

Öte yandan Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun, TSO’nun envanterinde yer alan kuruma ait bazı araçları özel işlerinde kullandığı iddia edilirken, Sadıkoğlu,ara,ara Malatya’ya uğrayıp, sosyal medya üzerinden paylaştığı ziyaret ve açılış programları nedeniyle kamuoyunun tepkilere neden oluyor.

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler.. 

Bu noktada TSO’nun taktir toplayan bazı icraatlarını da belirtelim; “ Aidat toplama ve evrak imzalama” konusunda önemli ve başarılı çalışmalar yürütüklerinide belirtmek isteriz..
Taktir kamuoyunun..

“Vahim iddialar”

Deprem bölgesi Malatya’da, TSO uhdesindeki işletmelere sağlanacak bazı hibeler konusunda ise gündeme getirilen iddialar olukça dikkat çekici. Hibe desteklerinin hangi kriterle göre belirlendiği belirsizliğini korurken bir takım isimlerin öncelendiği iddiaları ayyuka çıkmış durumda. 

Başkan Sadıoğlu’nan özellikle hibe desteği konusunda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.

Her fırsatta şeffaflıktan ve dürüstlükten bahseden  Başkan Sadıkoğlu’nun bu çağrımıza kayıt kalamayacağını umut ederek MTSO’daki gelişen ve gelişmekte olan tüm olayları yakından izlemeye devam edeceğimizi bildirmek isterim..

Bayram Güder

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER