© Maldia Haber

Siyasal İslamcılar İle Liberallerin Çatışması Malatya’ya Kayıp Ettiriyor!

Malatya İnönü Üniversitesinde Siyasal İslamcılar ile liberallerin çatışmasına dönüşen süreç adeta kördüğüme dönüştü?

Depremin yıktığı Malatya, ayağa kalkmak için mücadele ederken sürece önemli bir destek vermesi beklenen İnönü Üniversitesi’nde ise Rektörlük için büyük bir savaş yaşanıyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde 13 üniversiteye rektör ataması yapılırken, Malatya’nın ise son anda listeden çıkarıldığı bu durumdan ise cemaatçi kadroların etkili olduğu gelen haberler arasında. 

Siyasal İslamcılar ile liberallerin çatışmasına dönüşen süreç adeta kördüğümüne dönerken, Cemaatçi kadrolar ellerinde tuttukları gücü kayıp etmemek adına ise her yola başvuruyor.

14  Eylül’de görevi sona eren ve boşa çıkan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın 8 yıllık Rektörlük görevinde şehirle bütünleşmeyi başaramayan İnönü Üniversitesi’nin benzer yönetimi sergileyecek bir isimle yoluna devam etmesi depremin yıktığı Malatya için büyük bir olumsuzluk olarak değerlendiriliyor.

İnönü Üniversitesi’nin çağrın gerektirdikleri bağlamında gündemi yakalayarak Malatya’ya katma değer sağlamasının önemine vurgu yapan bir çok akademisyen üniversitenin statükocu zihniyetten kurtulması gerektiğini şiddetle savunurken, bazı Malatya Milletvekillerin ise mevcut durumun devam etmesi bağlamında yoğun mesai harcadığı iddiaları dillendiriliyor.

Özellikle Üniversite yönetiminde etkin olan siyasal İslamcı bir kadro ile birlikte hareket eden bazı milletvekillerinin süreci tıkanma noktasına getirdiği kaydediliyor.

Asli işleri millete hizmet etmek olan Milletvekillerinin İnönü Üniversitesi’nde köşe kapmaca oynamasını kamuoyunun taktirine bırakarak, Malatya ‘ya vermiş olduğunuz zararlar yeterli  "Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz" diyerek şehrimizin gözbebeklerinden olan İnönü Üniversitesi’nde ellerini çekmelerini bekliyoruz…

Bayram Güder

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER