Öz:Damızlık Üretimi İçin Özel Irklar Getirilmeli
GÜNDEMAK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın'ı ziyaret etti.
"MALİYETLİ OLUNCA VERİM DÜŞÜYOR"
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, Malatya'nın küçükbaş hayvan üreticiliği için uygun bir bölge olduğunu ifade ederek, " Malatya'da geçmişe göre baktığımızda küçükbaş hayvan sayısı gittikçe azalmaktayken özellikle birlik kurulduktan sonra küçük baş hayvan sayısında sistematik bir artış olduğunu görmekteyiz ve bu da bizi mutlu etmekte. Çünkü Malatya coğrafik yapı itibariyle küçükbaş hayvan üretimi için uygun bölgedir. Ama bizde ne hikmetse büyükbaş hayvana bir rağbet söz konusu. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde eğer kaba yemini kendi arazisinde üretebiliyorsa ve cazibeli sulayabiliyorsa hakikaten rantabl oluyor ama yem üretemiyor ise ve sulamayı elektrik kullanarak yapıyorsa gerçekten maliyetli oluyor. Maliyetli olunca da verim düşüyor" şeklinde konuştu.
"DAMIZLIK ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL IRKLAR GETİRİLMELİ"
Öz, hükümetin keçi ve koyun yetiştiriciliği ile damızlık hayvan üretimi noktasında önemli projeleri hayata geçirdiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Keçi-koyun noktasında bizim artık şuna dikkat etmemiz gerekiyor. Damızlık üretimi için özel ırkları getirmemiz gerekiyor. Gerek süt gerekse yavru noktasında gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. Tarım Bakanlığımızın bu konuda birçok projesi var. Ve şunu iftiharla söyleyebilirim ki hükümetimiz keçi ve koyun yetiştiriciliği ile damızlık hayvan üretimi noktasında projelerini en fazla uygulayan birliklerin başında Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği gelmektedir. Bunun için de ben Birlik Başkanımız İhsan Beye ve yönetime teşekkür ediyorum. Küçükbaş hayvan sayısının attırılması ve bunlardan alınan verimin arttırılması için hep yeni yeni projelerle bizi devamlı sıkıştırıyor ve bizden sürekli taleplerde bulunuyor. İnşallah önümüzdeki süreçlerde ilçelerde kaymakamlıklar, ilçe tarım müdürlükleri ve İl Tarım Müdürlükleri ile koordineli bir şekilde küçükbaş hayvan sayısının arttırılması hem de süt ve yavru verimin arttırılması için daha bilimsel projelerle yola çıkılacağına inanıyorum. Birliğimiz kendisine yeni bir bina almış. Bu nedenle tebrik ediyorum. Üreticilerden yapılan kesintiler yine üreticinin hizmetinde kullanılmış. Ben bunu takdir ve tebrik ediyorum. Bundan sonra da Malatyalı üreticiler ve çiftçilerimiz için hayırlı işler yapmaya devam edeceğine inanıyorum."
"ÜRETİCİLERİMİZİN DESTEKLERDEN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMASINI İSTİYORUZ"
Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Öz, "Devletimizin hibe desteklerinden Malatyalı çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimizin en iyi şekilde yararlanması için sivil toplum örgütlerinin her zaman bilgilendirmesi ve gayret göstermesi gerekiyor. İhsan Akın bunu çok iyi yapıyor. Bakanlıkla da çok iyi diyalogları var. Bu yardım, kredi ve hibelerden yararlanması için büyük gayret sarf ediyor. Örneğin çobanlığın bir meslek olarak tanımlanması ve literatüre girmesi tamamen Malatya'daki Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimizin gayretiyle olmuştur. Uzun süre yaygın medyanın da gündeminde kalmıştır. Biz hep kendimizi ciddiye alıyoruz. Milletvekili de olsak, belediye başkanı da olsak, il müdürü de olsak hep kendimizi ciddiye alıyoruz. Kendi şahsımız dışında yaptığımız işi ciddiye alsak Türkiye'de sorun kalmayacak. Bu yüzden kendi yaptığı işi ciddiye alan insanlarla yola çıkmak gerektiğine inanıyorum. İnşallah bu konuda zaman içerisinde Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Türkiye'de örnek iller arasında olacaktır" şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir