© Maldia Haber

Milletvekili Babacan’dan KOSGEB Desteği Müjdesi

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,Deprem Bölgesine KOSGEB Desteği Müjdesini verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesine yönelik sağlanan destekler kapsamında, KOSGEB aracılığıyla Malatya'daki işletmelere şu ana kadar toplamda 2.4 milyar TL'lik kredi ödemesi yapıldı.

Milletvekili Babacan, şu ana dek 6.992 işletmeye ödeme yapıldığını ve 363 işletmenin Ekim ayında ödemelerini alacağını belirtti. Ayrıca, 1.775 işletmenin onay beklediğini bu işletmelere de Aralık ayı sonuna kadar ödemelerin yapılacağını müjdeledi.

Görüşmelerin ardından, deprem bölgesine yönelik ilave bütçe ve finansman kaynaklarının sağlanması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Babacan, küçük esnaf için özel bir planlama yapıldığını açıkladı.
 

Malatya’da teslimatı 2025’in ilk yarısında başlayacak olan iş yerleri ve ticarethanelerin esnafın ticaretini kolaylaştıracağını ifade etti.

Babacan, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, KOSGEB ve diğer yetkililere teşekkürlerini ileterek, esnafa sürece destek olma çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER