© Maldia Haber

MASİAD örnek bir projeye imza attı

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) örnek bir projeye imza atıp, “Organ ve doku bağışı hayat bağışıdır” çalışması başlatıldı.

MASİAD Proje ve Eğitim Komisyonu’nun organize ettiği “Organ ve doku bağışı hayat bağışıdır” projesinin ilk çalışması, Güngör Tarım İnşaat A.Ş’de başlatıldı.
“Organ ve doku bağışı hayat bağışıdır” projesinin başlatılması nedeniyle konuşma yapan MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, “Bugüne kadar yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimden iş güvenliğine birçok alana destek sağlayan MASİAD, günümüzün en önemli ve hayati konularından organ ve doku bağışı konusunda rol üstlenmek üzere önemli bir adım attı.
Malatya Kamu Hastaneler Birliği desteği ile MASİAD tarafından hayata geçirilen proje de tüm üye işyerlerinde, tüm çalışanlara organ ve doku bağışı konusunda bilgi verilmesi ve bağış kartlarının dağıtılması sağlanacak. Bu sayede organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine, organ ve doku bağışı sayısının artmasına katkıda bulunacaktır.
MASİAD, katma değerli çalışmaları ile sadece üyeleri için değil, Türkiye için değer yaratma hedefi doğrultusunda düzenlediği sosyal sorumluluk projelerine, karşı Organ ve Doku Bağışı ile ilgili yürütülen çalışmaları da ekledi.Başta Malatya olmak üzere bağışlanan organ ve dokunun, birden fazla hayata “ışık” olmayı amaçlayan “Organ ve Doku Bağışı,Hayat Bağışıdır “ projesi, Malatya Kamu Hastaneler Birliği işbirliği ile hayata geçti.
“Organ ve Doku Bağışı, Hayat Bağışıdır” projemiz ile tüm üyelerimiz ve çalışanları arasında organ bağışı bilincinin yerleşmesine,gelişmesine, yaygınlaşmasına ve organ bağışının artmasına katkıda bulunmak, ilgili bakanlık ve kurumların çalışmalarına destek olmak , farkındalık oluşturmak ve tüm STK lara örnek olmak , farklı çalışmalara önayak olmak amacını taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
MASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Funda Yalçınsoy ise, “Türkiye’de organ ve doku bekleyen kişilerin rakamları her geçen gün artıyor. Organ naklinin az olması ülkemizin en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Türkiye’de 44 bine yakın kişi organ bekliyor ve her yıl ortalama 8 bin kişi bu listeye ekleniyor. İşte biz de bu yaraya parmak basmak için organ nakline gönül verenlerle bu çalışmayı başlattık.MASİAD’ ın kurumsal vatandaşlık bilinci ile desteklediği projede, organ alacak hastalar öncelikle kan grubu ve doku grubu uyumuna, yaş, boy, kilo gibi kriterlere ayrıca tıbbi aciliyet durumuna göre belirlendiği ve cins, ırk, din, zengin-fakir ayırımı yapılmadığı bilinci verilmesi amaçlandı “ dedi.
Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Engin Yılmaz da, organ bağışı konusunda bilgiler aktardı.
Yılmaz, organ bağışının dini yönünden de söz ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu , 6.3.1980 tarih ve 396/13 sayılı karan ile organ naklinin caiz olduğunu açıklamış olması ve yine aynı kararda “organınızı vereceğiniz kişi yaptığı iyilik ve fenalıklardan kendisi sorumludur” denilmesi binden fazla sigortalı çalışanı bulunan üye işyerlerimize ışık tutacaktır.
Kuran-ı Kerim’de de “kim bir insana hayat verirse onun tüm insanlara hayat vermişçesine sevap kazanacağı” beyan olunmaktadır. (Maide suresi, ayet 32).Türk insanı en iyisine layık” şeklinde konuştu.
Yılmaz, organ bağışı nasıl yapılacağına dahil kurum çalışanlarına bilgi aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER