© Maldia Haber

Malatya’da Nerler Dönüyor.?!

Malatya’da 6 Şubat 2023’de  yaşadığımız asrın felaketinin üzerinden yaklaşık 18 ay geçti.Malatya’da neler dönüyor.

Malatya’da 6 Şubat 2023’de  yaşadığımız asrın felaketinin üzerinde yaklaşık 18 ay geçti.
Depremler  sonrası şehir adeta yerle bir oldu.

Devletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde Malatya’nın ayağa kaldırılması noktasında,inşaat çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Malatya’da bazı siyasiler iş insanları ve sözde yöneticilerimiz depremi fırsata çevirerek,rant çıkar ve menfaat devrişmenin peşine düştükleri konuşuluyor.!

Malatya’da öyle bir şark kurnazlığı yapanlar varki, kısa sürede hızla zenginleşerek, adeta saltanat kuranların olduğu dilden dile konuşuluyor.!

Malatya’da özellikle yıkım ve enkaz işlerinde büyük vurgunların yapıldığı iddia ediliyor.!

Malatya’da uyanık ve siyate yakın,mafyacılık oynamaya kalkışan  bir iş insanı arkasındaki siyasi gücü kullanarak,devletin kurumlarına,kılıfına uydurulacak bir şekilde çökülerek restorant, kafe ve kantin ve benzeri gibi bir çok işletme alarak milyonluk kazançlar elde ettiği iddia ediliyor.!

Uyanık sözde iş insanı devletin üst kademelerinde görev yapan bazı yöneticileri bürokrasileri ve gazetecileri restorantlarında  ağırlayıp,daha sonrada kurumlardaki işleyişlerinin sorunsuz yürümesini sağladığı iddia ediliyor.!

Uyanık iş insanı arkasındaki gizli ortağı olduğu iddia edilen  siyasetçi, hakkında bazı gazetecilere övgü dolu  yazılar yazdırarak,yıkama yağlamanın alasını yaptığı dilden dile konuşuluyor.!

Ama burası Malatya, burda hiç birşey gizli kalmaz,bakmayın insanların sesiz duruşuna, herkes herkesi çok tanıyor ve ne iş çevirdiklerinide çok biliyor.!

Eğer iddialar doğru ise bu devran ve saltanatlar böyle gitmez bir gün bombaları patlar.!

Bu arada önemli bir gündem konusu olan İnönü Üniversitesi rektörlük ataması için  geri sayım başladı.

Asrın felaketinde birçok  binası hasar alan İnönü Üniversitesi kampüsünde büyük ihalelerin olacağı ve rant menfaat çıkarları için pusuda bekleyenlerin olduğu ve bu yüzden İnönü Üniversitesi rektörlüğü büyük bir önem arz ettiği için büyük bir savaşın olduğu kamuoyunda konuşuluyor.

Üniversite rektörlük sürecini ve detaylı yazıyı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağım.

Bayram Güder...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER