© Maldia Haber

Malatya’da Mimsan Enerji Santrali, Yöneticilerine Tepki.!

Malatya’da Mimsan Grup bünyesinde bulunan Mimsan çöpten Enerji Santralinde kullanılan atık maddelerinin çevreye zarar verdiği iddia ediliyor. Şahnahan mahalle sakinleri Mimsan Grup yöneticilerine tepkilerini dile getirdiler.!

Mimsan, Atıktan Enerji Santralleri (Mimsan Grup’un)Malatya’da kurduğu, şehir çöpünden enerji üreten santrali 2.Organize Sanayi bölgesinin alt kısmında bulunan arıtma tesisi yanında faaliyetlerini sürdürüyor.
Mimsan Grup kuruluş amacı çevreye zarar vermeden tesislerinde enerji üretimi ve santralde yakma, termal gazlaştırma, biyogaz, çöp gaz ve atık ısı (sera ve konut ısıtması) yöntemlerinin tümü birden kullanılarak enerji üretimi maksimize etmek ve yeşil çevreci sloganıyla enerji üretimine start vermişti.!
Ancak gelinen noktaya bakıyoruz Mimsan enerji çevreye zarar veren atık maddeleri kullandığı iddia ediliyor.!
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan mahallesi ve bölge sakinleri haber merkezimize ihbarda bulunarak,Mimsan Çöpten Enerji yetkililerinin verdiği sözde durmadığı maliyetleri düşürmek için il dışında. çok uygun fiyatlara aldıkları poşet naylon gibi çevreye zarar veren katkı maddelerini santrallerinde kullandıklarını iddia ettiler.
Mimsan çöpten Enerji Santralinde 2 farklı yakıt ürünü bulundurdukları,tesise gelen yetkililere bakın biz yeşil çevreye zarar vermeyen çöpleri kullanıyoruz minvalinde açıklamalar yaptıklarını ifade ettiler.
Bölge sakinleri koku ve isli dumandan çok etkilendiklerini ve muhtar aracılığıyla firmaya  defalarca şikayette bulunmazmıza rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.
Mahalle sakinleri haber merkezimiz aracılığıyla yetkililerden  bir çözüm bulunması için destek istediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER