© Maldia Haber

Malatya’da Amatör Futbola Büyük Destek

Malatya’da Amatör Futbola Büyük Destek: iş insanı Eyüp Dilek’in destek verdiği 29 Kulübe Top ve Forma Yardımı

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen törende, Malatya’da faaliyet gösteren 29 amatör futbol kulübüne futbol topu ve forma yardımı yapıldı. Uzun süredir yardımsız kalan kulüpler, Eyüp Dilek ve Çağrıhan Pehlivan'ın desteğiyle moral buldu.

Yaklaşık 5 yıldır Malatya’daki amatör spor kulüplerine hiçbir kurumdan destek sağlanmazken, Battalgazi’de düzenlenen bu etkinlik, spor camiasında büyük takdir topladı. Törene Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, kulüp başkanları ve çok sayıda futbolcu katıldı.

Kulüplere sponsor olan Eyüp Dilek Sürücü Kursu adına konuşma yapan Eyüp Dilek, amatör spor kulüplerinin önemine dikkat çekti. Dilek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  

Eğitimde olduğu gibi sporda da başarıya ulaşmanın temeli, amatör kulüplerimizde atılıyor. Bu kulüpler, çocuk ve gençleri madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak disiplin, saygı, sevgi ve birlik gibi değerleri öğreten önemli kurumlarımızdır.
 

Deprem sonrası zor zamanlar geçiren gençlerimiz için sporun iyileştirici gücüne inanıyoruz. Desteklerimizle gençlerimizi bu zor psikolojik ortamdan çıkarabiliriz.”**

Dilek, bu yardımların sadece bir başlangıç olduğunu belirterek, amatör kulüplere desteğin süreceğinin altını çizdi.

Malatya’da 6 Şubat depreminin ardından yaşanan zorlu süreçte, amatör kulüplerin çocuk ve gençlerin rehabilitasyonuna önemli katkılar sunduğu belirtilirken, bu tür yardımların kulüplerin gelişimi ve sporun yaygınlaştırılması adına büyük bir adım olduğu ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER