© Maldia Haber

Malatya 1.OSB’de Başkan Vekili Akif Baştürk imparatorluk mu kurdu ?

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Mehmet Akif Baştürk, OSB’deki arsa dağıtım süreçlerinde şeffaf olmayan bir yönetim sergilediği iddialarıyla karşı karşıya. 

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan skandal gelişmeler, Malatya’daki sanayicilerin ve yatırımcıların tepkisine yol açmış durumda. 

1.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Mehmet Akif Baştürk, OSB’deki arsa dağıtım süreçlerinde şeffaf olmayan bir yönetim sergilediği iddialarıyla karşı karşıya. 

Pek çok yatırımcı, başvurularına rağmen arsa tahsisi alamadıklarını iddia ederken Baştürk’ün sadece belirli kişilere arsa konusunda kolaylık sağladığı ileri sürülüyor.
Bu durumun ise organize sanayi bölgesine yatırım yapmak isteyen iş insanlarını başka şehirlere gitmek zorunda bırakıyor. 
Ayrıca Mehmet Akif Baştürk’ün, OSB'deki gücünü de kullanarak bir “İmparatorluk ve saltanat’ kurduğu ve kendisine yakın olmayan kişilere randevu dahi vermediği de iddia ediliyor.
Baştürk’ün güçlü siyasi bağlantılarını kullanarak OSB’deki karar süreçlerini etkilediği ve OSB Başkanı olan önceki Valilere de yanıltıcı bilgiler verdiği de öne sürülüyor.
Baştürk’ün, bir dönem Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde de paranın gücüyle galip geleceğini düşündüğü, ancak karşısında güçsüz ve beceriksiz bir aday olmasına rağmen seçimi kaybetmesi o dönem de hayal kırıklığı yaratmıştı.

Bu olay, o dönemde Malatya’da geniş yankı uyandırmış ve Akif Baştürk’e yönelik eleştirilerin artmasına neden olmuştu.

O dönem MTSO seçimlerini kaybeden Akif Baştürk, 1. OSB’de karar mercii yetkisine sahip olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını devre dışı bırakarak, keyfi yönetim sergilediği ifade ediliyor.

Bugün gelinen noktada ise iş dünyasından birçok sanayicinin Akif Baştürk’ün 1. OSB’de başkan vekilliği görevinden istifa ederek, sanayicilerin önünün açması ve adil bir yönetim gösterilmesi talep ediliyor.

Bayram Güder

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER