© Maldia Haber

Kale’de Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya Afet Koordinasyon merkezi deprem bölgesi Kale’de olağanüstü toplandı.

AK Parti  Malatya Milletvekili İnanç Kara Ölmeztoprak, Kale Koordinasyon toplantısı sonrası yaptığı açıklamada,; Afet koordinasyon toplantımızda, AFAD Başkanımız Sayın Okay Memiş ile telefon üzerinden gerçekleştirdiğimiz görüşmede, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve güvenlik önlemleri konusunda bilgi alışverişinde bulunduk.
 

Bu süreçte, en hızlı ve etkili şekilde hareket etmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Kaymakamımız, jandarmamız, emniyetimiz, AFAD ve Kızılay yetkililerimiz, Belediye Başkanımız, AK Parti ilçe başkanımız, ilgili belediye çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, toplantı alanında bizlerle birlikteydi.

Kale Hükümet Konağımızın duvarlarında bazı hasarlar oluştuğu için toplantımızı binanın bahçesinde gerçekleştirdik. Hafif hasarlı durumda olan binamızla ilgili tüm kontrollerin tekrar çok detaylı bir şekilde yapılacağını da belirtmek isterim.

Kaymakamlığımızın sorumluluk alanına ilişkin, ilçemizdeki genel duruma ve bu yaşanan deprem felaketi ile ilgili alınan tedbirlere dair kapsamlı değerlendirmeler yaptık.

Toplantı sonrası, emniyetimizin, AFAD’ın ve Kızılay’ın kurduğu geçici yardım merkezlerini ziyaret ederek onların çalışmalarını yerinde inceledim. Sahada özveriyle görev yapan ekiplerimizin titizlikle yürüttüğü çalışmalara bizzat şahit oldum. Her bir arkadaşımızın gayreti, hemşehrilerimizin bu süreci en az sıkıntıyla atlatmasına büyük katkı sağlıyor.

Tüm hemşehrilerimiz, yenilenen yapı stoklarına, evlerine ve işyerlerine dönerek günlük yaşamlarına normal rutinlerinde devam ediyor. Ancak, tedbiri elden bırakmıyoruz; ilgili kurumlarımızla birlikte bu gece de tedbir amaçlı nöbetimiz devam edecek. Her türlü duruma karşı hazırlıklı olmak için tüm ekiplerimizle sahadayız açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER