© Maldia Haber

İnönü Üniversitesinde Rektörlük Ataması İçin Büyük Güç Savaşı.?!

Malatya İnönü Üniversitesinde rektörlük ataması bir kaç gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

6 Şubat depremlerinde bir çok binası hasar alan ve yeniden inşa edilecek bir çok fakülte binasının ihalesinin yapılmasıda gündeme olan,Malatya İnönü üniversitesinde büyük rant ve pastanın söz konusu olduğu,altın yumurtlayan çiftlik haline getirilen  ve burada rant çıkar menfaat elde ettiği iddia edilen bazı kesimlerin,üniversiteye rektörlük ataması için Ankara’da rektörlüğe kendi istedikleri isimi ve kendilerine biyad edecek rektörün atanması için yoğun bir mesai harcıyorlar.!

İnönü Üniversitesi rektörü Ahmet Kızılay 2016 yılında başladığı 8 yıllık rektörlük görevini başarıyla  noktalıyor.!

Bilimsel çalışmalar yönünden oldukça yetersiz kalan, zübük tipli yapıya sahip olduğu konuşulan, rektör Kızılay, 8 yıllık görevi boyunca imajı her konuda dibe vuran  İnönü üniversitesine  hizmet etmek yerine birilerine hizmet ederek görevini layıkıyla tamamladığı dilden dile konuşuluyor.!

Kamuoyunda İnönü üniversitesinin tarihte en başarısız rektörü olarak anılan,sayın Kızılay’a soruyorum rektörlüğü bırakırken vicdanınız rahat olacakmı?!

İnönü Üniversitesisine rektörlük ataması için büyük çoğunluğu Üniversitede öğretim görevlisi olan 50’ye yakın ismin rektörlük için başvuru yaptığı açıklanmıştı.

Kamuoyunda ön plana çıkan, Nusret Akpolat,Gökhan Tucel, Ahmet Sami Akbulut ve Alaaatin Polat gibi isimlerin şanslarının düşük olduğu konuşuluyor.!
 
Bu isimlerin içinde şansı yüksek olan ise Kızılay’ın bir numaralı adamı olan ve üniversitenin kara kutusu olduğu konuşulan rektör yardımcısı Nusret Akpolat rektörlüğe seçilirse çok yazık olur.!

Çünkü sayın Akpolat’ta o çemberin içinde birilerine hizmet ettiği iddia ediliyor.!

Marjinal bir grup tarafından büyük bir rant merkezine dönüştürülen İnönü Üniversitesi ve bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezinin yıllardır kaymağını yiyen ekibin, rektörlük için yine kendilerine biyad edecek bir isim tesbit ettikleri ve bu isimi kamuoyunda gizlemeye çalıştıkları iddia ediliyor.!

Bu ekibin içinde Siyasi,STK ve bürokrasi ayağı var ve figür olarakta kullandıkları ön planda olan,sözde bir iş insanı var.!

Aldığım kulis bilgisine göre bu marjinal grup rektörlük için düşündüğü isim ise Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Adil Başkıran isimi üzerinde yoğunlaştığı,muhtemelende Adil Başkıran’nın  rektör olma şansının yüksek olduğu gelen bilgiler arasında.!

Malatya’da İnönü Üniversitesi’ne rektörlük ataması için bir güç savaşı yaşanmakla beraber Ankara’da hangi milletvekili siyasetçi güçlüyse kendisine yakın rektör adayının  atamasını yaptıracak.!

Bakalım önümüzdeki günlerde neler yaşanacak İnönü üniversitesine hangi isim rektör olarak atanacak hep beraber göreceğiz ona göre yorumumuzu yapacağız.!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER