© Maldia Haber

"Gençler Olmasın,Türkiye Güllük Gülistanlık Olur"

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, Türkiye üzerinde tezgahlanan oyunların sebebinin yer altı ve yer üstü zenginlikleri değil gençler olduğunu söyledi. Aslanhan, "Bu gençler olmasın, Türkiye güllük gülistanlık olur" dedi.

Genç MÜSİAD Malatya Şubesi ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği programda, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, 'Gençlerin ve Çocukların Eğitiminde Ailenin Rolü' konulu konferans verdi. 
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan, “Tüm dünya coğrafyasına duyarlı bir ülke olabilmek için gerek devlet kurumlarımız, gerek sivil toplum kuruluşlarımızla siyasi sınırları aşarak, zihin duvarlarımızı kırarak, tüm dünyaya uzanırken bir yandan da gönül duvarlarını aşarak her işimizde Hak'kın rızasını aramalıyız. Genç MÜSİAD olarak MÜSİAD’ı proje ve raporlar noktasında desteklerken bir taraftan da gençliğin ve gençlerin sorunlarını tespit ederek gerekli yol haritalarını ilgili kurumlara aktaracağız. Kaygımız sadece ekonomik iş birliklerinden ibaret olmayacaktır. Bizler; düşüneceğiz, konuşacağız, tartışacağız. Sadece markalarımızı değil, fikirlerimizi de dünyanın dört bir yanına ihraç edeceğiz. Bugün bu programda gençlerimizin geleceğini yönlendirecek olan önemli konular üzerinde duracağız. Yüksek ahlak ve ileri teknoloji düşüncesiyle yola çıkan bizler, ülkemizin dünya ekonomisinde ön sıralarda yer alması ve halkımızın ekonomik gelirlerinin yüksek seviyelere ulaşmasında teknolojinin lokomotif olduğunun bilincindeyiz. Fakat ekonomimizi, ticaretimizi geliştirirken Üstad Necip Fazıl’ın da dediği gibi ‘Memleketler parasızlıktan değil, ahlaksızdan çökerler’ bilincini ilk önceliğimiz sayarak çalışmalar yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise “1990 yılında kurulan MÜSİAD bugün Türkiye’nin 81 ilinde ve 4’de ilçelerde olmak üzere 85 şubede faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun yanında 2003 yılında Genç MÜSİAD’ıda kurarak yeni girişimcileri, işe atılan genç kardeşlerimizi, genç dinamik beyinlerin elinden tutarak, onların ufuklarını açarak, onların ticaretteki eğitimlerine katkıda bulunarak hem kişisel ve hemde kurumsal olarak onları belli bir seviyeye yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Şuanda MÜSİAD’ın 5 bin 250 asıl üyesi, 3 bine yakına Genç MÜSİAD’ı ile birlikte 8 bin 250 üyesi bulunmaktadır. Bu üyelerin 35 bin şirketi bulunmaktadır. Bu şirketlerde 1.5 milyon insan çalışmaktadır. MÜSİAD aslında ticaretle uğraşmıyor, insanı ve insanlığı ilgilendiren her konuda MÜSİAD çalışmalar yapıyor, raporlar sunuyor” dedi.
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da, kendisinin Malatya’da 6 aydan beri görev yaptığını belirterek, ilk kez bir sivil toplum kuruluşunun gençlerin eğitimi ile ilgili, özellikle de uyuşturucu ile ilgili proje getirildiğini ve bundan dolayı da Genç MÜSİAD’a teşekkür ettiğini söyledi.
Tatlı velilere seslenerek, “Şundan emin olun ki eğer sizler bizlerin yanında olmazsanız, sizler bizlerle kol kola girmezseniz, bizler bu iyi başaramayacağız. Şunu yaparız, matematiği öğretiriz, fiziği de öğretiriz, Türkçeyi kullanma becerisini de gösteririz. Ama davranışlarını istediğimiz gibi yönlendiremeyiz. Bir okulda bir öğrencinin okulda kalış süresi 4.5 saattir. Geriye kalan saatlerde çocuk okulla ilgili olmayan mekanlardadır. Ailededir, sokaktadır, kafededir, caddedir, bunlar tamamen milli eğitimin dışındadır, kontrolün dışındadır. İşte bundan dolayı siz yanımızda yoksanız, biz hiçbir şeyi başaramayacağız. Tekrar söylüyorum, matematik öğretiriz, belki mühendis yaparız, belki hekim, belki hakim, belki öğretmen yaparız. Ama, amadan sonrasını ben devam etmeyeyim”.
Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ise Türkiye üzerine tezgahlanan oyunların sebebinin genç nüfus olduğunu belirterek, "Sosyal paylaşım sitelerinde altına yazıyor, Cemal Süreyya, Can Yücel, herkes yazıyor da okuyan yok. Ayet yazıyor, ayetten haberi yok. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var; ‘Aynı gönlü paylaşmak, aynı dili konuşmaktan evladır.’ Bugün bizi buraya getiren aynı gönlü paylaşan insanlar olduğu yatıyor. Bugün Türkiye’de de zaten aile içi iletişim de de, anne, baba ve çocuk iletişimdeki problemin temelinde de aynı gönlü paylaşmamak yatıyor. Çünkü Türkiye’de insanlar dil-kulak iletişimi kuruyor. Ağızdan çıkan, bir kulaktan giriyor, bir kulaktan çıkıyor. Ama aynı dili kullanmamıza rağmen aynı gönlü paylaşmadığımız için maalesef iletişim kuramıyoruz. Türkiye üzerinde son zamanlarda büyük oyunlar oynanıyor. Anneler, babalar, sizlere yemin ederek söylüyorum, 15 yıldır eğitim işi ile ilgilenen her şeyin içinde olan bir kardeşiniz olarak, bugün içeride ve dışarıda, güzel ülkemiz üzerinde hangi hainler ve alçaklar oyunlar ve tezgahlar kuruyorlarsa bilin bunun tek sebebi yer altı ve yer üstü zenginliğimiz değil, bu ülkenin gençleri, sizin ve bizim çocuklarımız. Size yemin ediyorum, bu gençler olmasın bu ülkede, biz ihtiyarlar güllük, gülistanlık bir memlekette yaşayacağız. Yıllık milli gelirimiz 500 bin dolar mı olur, 1 milyar dolar mı olur bilmiyorum” dedi.
Etkinlik, Kayıp Hayatlar adlı tiyatro oyunun sahnelenmesi ile sona erdi.MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER