Çalık Denim TSE EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi Aldı
GÜNDEM(Moda ve denim dünyasında pozitif dönüşümün küresel liderlerinden biri olan Premium denim üreticisi Çalık Denim, TS EN ISO 56002 İnovasyon Sistemi Sertifikası’nı alan ilk TÜRK Tekstil firması oldu.
(Moda ve denim dünyasında pozitif dönüşümün küresel liderlerinden biri olan Premium denim üreticisi Çalık Denim, TS EN ISO 56002 İnovasyon Sistemi Sertifikası’nı alan ilk TÜRK Tekstil firması oldu. Tüm sektörler genelinde 7’inci marka olarak da büyük bir başarıya imza attı. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ve beraberindeki heyet Malatya’ya gelerek sertifikayı Çalık Denim Grup başkan vekili ve aynı zamanda Çalık Holding Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Erdal Güncan’a takdim etti.
Dünyanın önde gelen Premium ve çevreye duyarlı denim üreticisi Çalık Denim, Türk Standartları Enstitüsü’nün Yenilikçilik Yönetim Sistemi Belgesi'ni alan ilk Türk tekstil firması olarak büyük bir başarıya imza attı.
Sertifika, Malatya’ya gelen TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ve heyetinde bulunan Musa Horzum, Mehmet Genç, Eraslan Yılmaz eşliğinde, Çalık Denim Grup başkan vekili ve aynı zamanda Çalık Holding Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Erdal Güncan tarafından teslim alındı.
Sertifika takdiminden sonra açıklamalarda bulunan Güncan, ARGE’ye önem veren bir şirket olduklarını belirterek, “Çalık Denim Malatya’nın gururu, 43 yıllık şirket. Bizler global piyasalarda çok yoğun rekabetin içerisinde ayrışabilmek, farklı olabilmek için yıllardır inovasyona, ARGE’ye yatırım yapan bir şirketiz. 53 kişi ARGE merkezimizde çalışıyor. Bizim 43 yıllık yol hikayemizde yenilik bizim için çok önemli şey. Daha farklı neler yapabiliriz konusu DNA’mıza işlemiş durumda. Yeni ürünler geliştiriyoruz, yeni kumaşları dünyaya ihraç ediyoruz. bu yaklaşımımızı TSE’den bir belge alarak taçlandırmak istedik. Temasa geçtik, ve başarılı bir çalışma sonucu belgemizi almaya hak kazandık. Çok mutluyuz.” Diye konuştu.
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin de, sanayi sektörünün ihtiyaçlarını yerinde dinleyerek alt yapıyı kullandıklarını belirterek, “Sanayi sektörümüzün ihtiyaçlarını yerinde dinleyerek onlara çözüm üretmek ile alakalı gerekli alt yapımızı kullanmaya çalışıyoruz. Bugün de Malatya’dayız ve sektörde bir ilki gerçekleştireceğiz. İnovasyon çerçevesinde Çalık Denim’e belge takdim edeceğiz.” Dedi.
Konuşmaların ardından TSE heyeti fabrikayı gezdi ve incelemelerde bulundu.
(CÖ-
İlginizi Çekebilir