© Maldia Haber

Başkan Karaman Mücbir Sebebin Uzatılmasını İstiyoruz

Malatya Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman gerçekleştirdiği basın toplantısında basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Malatya Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada;

Uzun zamandır sizlerle bir araya gelemedik şu an, Sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum.  

Basın camiası bir şehrin bir ülkenin ve dünyanın şahdamarıdır. Basın tüm insanlığı birbiri ile buluşturan ve aynı zamanda tüm olaylardan haberdar eden vazgeçilmez bir kurumdur.

Görevini hakkıyla yapan tüm basın mensublarınaminnettarız.

Kıymetli arkadaşlar malatyamız büyük bir deprem geçirdi yüzyılın değil bin yılın felaketini yaşadı. Bizde bu depremden ve sonraki süreçlerinden olumsuz bir şekilde etkilendik. Yönetimimizde bulunan arkadaşlarımızın Evi, İşyeri yıkılan, yakınlarını kaybeden, mecburiyetten şehirden gitmek zorunda kalan yönetici arkadaşlarımız oldu bu yüzden bizlerde baya bir sıkıntıya girdik .Bu süreçten yeniden güçlenerek çıktık çok şükür. haftaya yeni il divanını açıklayacağız ve güçlü takviyelerle yolumuza devam edeceğiz. 

Malatyamızda dönecek olursak ,İlimizdeki sıkıntılar bu süreçte sadece reklam yapmaktan ve konuşmaktan öteye gidemedi ne yazıkki. Bugün olmuş halen yerinde dönüşümler sıkıntı, rezerve alanları en büyük sıkıntı idi ama  yeni ihale edilmeye başlandı ki inşallah sayın valimizlide görüştüğümüzde kesinlikle bu konuda tavissiz olduğunu söylediler süreci takip ettiklerini belittiler. rezerv alanlarının hızla yapılması yöneticilerimizden en büyük beklentimiz olacak. .

Rezerv alanı ilan ediler bölgelerde vatandaşlarımız tahliye ediliyor ama gidecek yerleri yok. Kiralar uçmuş durumda, konteyner kentlerde yer verilmiyor. Bu sıkıntıyı ilgili makamlara ilettik sürecide takip ediyoruz.

İnşallah ki  rezerv alanları bir an önce biter tüm Malatya bu mağduriyetten bir an önce kurtulur

Bir diğer konu ise Esnaflarımız gerçekten mağdur, Buradan sizin aracılığınızla mücbir sebeb halinin uzatılmasını talep ediyoruz. Esnaf bir yandan yerinin olmaması ile uğraşıyor bir yandan ezici enflasyonla uğraşıyor,bir yandanda vergi yükü eğer binerse gerçekten çok zora girecek. Bir an önce mücbir sebebhalinin uzatılmasını istiyoruz.

Malatyamızın diğer en büyük sorunlarından birisidekayısı sorunu geçen yıl 180 -250 tl aralığında satılan kuru kayısı çeşitleri bu yıl 100 tl – ile 150 tlaralığında sayılıyor. TMO 2020 yılında bir alım yaptı akabinde köşesine çekildi oturdu. Tüm giderler en az 2 kat yükselmişken coğrafi işaretli kayısımızın yüzde 40 değer kaybederek bu fiyatlara satılması kabul edilemez bir durumdur. Malatyamızın vekillerini belediye başkanlarını borsa başkanının bu konuda daya duyarlı olmaya davet ediyorum. Bende hem il başkanı olarak hemde bir kayısı üreticisi olarak bu konunun takipçisi olacağım.

Yine bir diğer konu Malatyasporumuz. Depremden sonra birbirimize en çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz anda bu konudada en büyük etkenlerden biri olan Malatyasporun düştüğü hal ortada başkanlık bir bırakılıyor bir alınıyor acayip kongreler yapılıyor ama ne yazıkki kimse kalkıp bu konu ile ilgili bir şey demiyor. Bu konudada şehrin yöneticilerinden destek bekliyoruz.Malatyasporumuzun bir an önce lige dönmesi gerekmektedir.

Değerli basın mensupları hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER