2015 Yılı Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Başlanıldı
GÜNDEMMalatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından, 2015 yılı haşerelere karşı ilaçlama sezonu düzenlenen törenle start aldı.
2015 yılı çalışmalarına larva döneminde başlayacakları için haşereyle mücadelede daha başarılı olacaklarını belirten Bozkurt, “Malatya’nın Büyükşehir statüsünü kazanmasından sonra Malatya genelinden sorumlu olan belediyemiz, geçen yıl ilaçlamaya sezon başında başlayamadı. Sezon ortasında başlamış olduğumuz ilaçlama çalışmalarında bazı eksikliklerimiz oldu. Bu eksiklikleri kısa sürede tamamladık. Geçen yıl kırsalda yapmış olduğumuz çalışmalarla vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalıştık. 2015 sezonuna larva döneminde başlayacağımız için bu yazı daha rahat geçireceğimiz ve daha başarılı olacağımız kanaatindeyim” dedi.
İş sağlığını çok önemsediklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt; “İlaçlama Personelinin sağlığı bizim için çok önemli. İlaçlama yapacak olan personellerimizin kendi sağlıklarına önem vermeleri, ilaçlama sırasında maske ve eldivenlerini mutlaka kullanmaları gerekmektedir. Malzeme noktasında bir eksiklik olduğunu gördüğümüz zaman bu eksikliği süratle gidereceğiz” şeklinde konuştu.
2015 yılında yapılacak olan ilaçlama çalışmaları; 80 personel, 19 araç, 19 araç üstü ULV cihazı, 10 araç üstü pülverizatör, 9 motorlu sırt atomizeri, 57 sırt pülverizatöründen oluşan personel, araç ve ekipman ile yapılacak.
Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından; Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar, “Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda uygulanıyor.
Haşere ile mücadele ve ilaçlama çalışmaları kapsamında; 4 Mart 2015 tarihi itibari ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Belediyelerine bağlı mahallelerde üreme alanlarında gelişen sivrisinek ve karasinek larvalarının gelişimini durdurmak, ergin hale geçmelerini önlemek için 8 ay boyunca larvasit ilaç uygulamalarına başlandı.
Haşerelerin yoğunluğuna göre Haziran ve Ekim aylarında vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde araç üstü soğuk sisleme (ULV) cihazları ile 8 günlük periyotlarla açık alan (spreyleme) ilaç uygulaması yapılacak. Karasinek üreme alanları olan; hayvan barınakları, çöp toplama alanları, fosseptikler, çöp konteynerleri, rögarlar, mezbahalar ile çürüyen hayvan ve bitki atıklarının olduğu alanlar 45 günlük aralıklarla ilaçlanacak.
İlginizi Çekebilir